Därför tycker Di:s börsproffs att klädaktien är intressant.

ANNONS

”Prognoserna justeras ned, analytikerna rekommenderar sälj och aktieägarna är besvikna. Det ger ett intressant läge i H&M”, skriver Agnetha Jönsson i tidningen.

Hon konstaterar att endast två av av de 34 analytiker som rapporterar in sina rekommendationer till Bloomberg nu har köprekommendationer på H&M-aktien.

Men trots det anser hon alltså att pappret kan vara värt att tanka börsportföljen med. Jönsson skriver bland annat att ”den psykologiska effekten som uppkommer när en aktie har underpresterat en längre tid” inte ska underskattas.

I veckan var H&M:s aktiekurs nere på 122 kronor, kursen har backat ytterligare 10 procent sedan det svenska modebolaget släppte sin rapport för det brutna räkenskapsåret i slutet av juni, vilken även Dagens PS berättade om.

H&M kommer snart med en ny rapport, då återstår det att se om vd:n Karl-Johan Perssons förhoppning om ett starkare andra halvår kan vara på väg att infrias.

Enligt Di-analysen, där hänvisning görs till Holdings, var H&M Stockholmsbörsens mest blankade aktie, ”sett till värdet på positionerna”, den 3 september.

ANNONS
ANNONS

”Sedan dess har de fem storblankarna blivit fyra och den blankade volymen har minskat från 3,15 till 2,51 procent av kapitalet”, förklarar Agnetha Jönsson i Di och uppger att H&M-aktier för totalt 1,3 miljarder kronor köpts tillbaka de senaste dagarna.

Hon tror att fler kan komma att stänga sina positioner. Och återköpen kan, skriver hon, ”ge extra draghjälp åt kursen den dagen vändningen väl kommer”.