På listan över bäst presterande aktier utmärker sig ett småbolag som årets raket med en uppgång på hela 554 procent på börsen.

ANNONS

Det är fiberkabelbolaget Hexatronic som enligt TT Nyhetsbyrån rusat med hela 554 procent på Stockholmsbörsen i år, vilket gör aktien till årets raket på börsen bland småbolagen utanför Large Cap.

Samtidigt avslutar Stockholmsbörsen med ett av sina bästa år någonsin, ett plus på omkring 34 procent är facit, framgår det.

Medicinteknikbolaget Vitrolife är en av årets vinnare på Large Cap-listan med en kursuppgång på 155 procent (över 7 000 procent på tio år), framgår det vidare i TT-artikeln på SvD.se.

Ytterligare en annan aktie, diagnostikföretaget Aegirbio, rusade först med mer än 1 300 procent. Företaget, som har sin bas i Lund, gick under våren ut med att man skulle lansera ”ett helt salivbaserat covid-19-test”. Dock störtdök kursen senare efter ett SVT-avslöjande att bolagets affärspartner hade kopplingar till ett omfattande momsbedrägeri, samtidigt som läkare ifrågasatte covid-testerna. Aktien uppges fortfarande vara upp med mer än 80 procent.

Bättre har det gått för Getinge, som klättrat 105 procent i år på Stockholmsbörsens Large Cap-lista.

Andra vinnare är Volvo Cars, årets största notering, vars aktie gått upp med 49 procent.

Evolution är hack i häl, plus 48 procent.

ANNONS
ANNONS

På förlorarlistan återfinns Oncopeptides (minus 95 procent), Readly (minus 75 procent), Stillfront (minus 52 procent) och BHG (minus 46 procent).

Källor: TT/SvD

Läs även: Upp som en sol och ned som en pannkaka: Börsfloppar 2021 [Dagens PS]