Plötslig vd-sorti väcker frågor

Uppdaterad: 16 maj 2019Publicerad: 16 maj 2019
Mats Årjes
Mats Årjes avgår som SOK-ordförande efter sexåtalet (Foto: TT)

Di-skribent anser att “avslutet var väl snabbt påkommet”.

ANNONS
ANNONS

Magnus Dagel konstaterar att det “går fort i hockey” och syftar på gårdagens morgonnyhet att Skistars framgångsrika vd Mats Årjes bestämt sig för att sluta efter nästan 17 år på posten.

Dagel berättar att tidningen för bara några dagar sedan intervjuade Årjes inför en analys av aktien, och bara två dagar efter att aktieanalysen publicerades kom Skistars-vd:ns besked om att han tänker avgå.

Magnus Dagel konstaterar att börsnoterade Skistar nyligen även bytte ut sin ordförande och att det aldrig är sunt att byta ut både ordföranden och vd med så kort mellanrum.

Han är också fundersam över varför Skistar inte redan har klart med en efterträdare till Mats Årjes då det funnits gott om tid att hitta en sådan, menar han.

Samtidigt skriver han att det visst kan vara så att Mats Årjes arbete med OS-kampanjen 2026 kan orsaka en del kritik om jäv och att det är ett skäl att lämna.

Oavsett konstaterar Dagel, som Dagens PS berättade i går, att Mats Årjes gjort ett kanonjobb under sin tid som vd för Skistar.

Värdet på bolaget uppges ha tiofaldigats. Och Di skriver i dag, torsdag, att sedan Mats Årjes “tillträdde hösten 2002 har aktien avkastat 1 590 procent mot börsens 550 procent med utdelningar. 2002 var nettovinsten 97 miljoner kronor och för innevarande räkenskapsår som slutar i augusti räknar Di med en vinst på 550 Mkr”.

Skistar-aktien är försiktigt värderad, även om risken nu ökat något, är bedömningen i Di.

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS