Den senaste veckans kursrally i forskningsbolaget Oncopeptides aktie tog, åtminstone tillfälligt, abrupt slut på fredagen med ett rejält ras.

ANNONS

Det ska sägas att Oncopeptides står på plus med över 200 procent trots att aktien i skrivande stund rasar med 22,36 procent (strax före klockan 12 på fredagen).

Före det dramatiska raset i dag var det nyheten om att den tidigare forskningschefen Jakob Lindberg gör vd-comeback i bolaget som  gav aktien eld i baken.

Dessförinnan hade Mittereggers fond Gladiator dumpat hela sin aktiepost i Oncopeptides efter att bolaget rasat på ett negativt besked från amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA.

Försäljningen årets sämsta börsaffär?

Mittereggers fond Gladiator beklagade ”djupt” att fonden gått så uselt i oktober – det sämsta resultatet någonsin – och att man haft ”fel om forskningsbolagets potential.

Men det uttalandet har kommit på skam då aktien i bolaget alltså rusat med långt över 200 procent efter avyttringen från Mittereggers fond Gladiator.

I dag, fredag, fortsatte också aktien rusa men vände snabbt nedåt när marknaden fick kännedom om att ABG satt ett säljråd på aktien, berättar Nyhetsbyrån Direkt på bland annat Di.se och förklarar att ABG tidigare hade rekommendationen ”behåll” på aktien.

I den nu aktuella säljrådet upprepar banken riktkursen 7 kronor, vilket innebär att analytikerna ser en nedsida på 58 procent i aktien, sett till nuvarande nivåer.

SEB uppges ha en ännu dystrare syn på Oncopeptides aktie, SEB  bedömer nedsidan till hela 98 procent, framgår det.

ANNONS
ANNONS

Dagens PS kan konstaterar att Oncopeptides alltså är ned med mer än 22 procent just nu och handlas för 13,30 kronor.

Här kan du följa kursutvecklingen i bolaget i realtid.

Läs även: Dumpade Oncopeptides – nu har aktien rusat 250 procent [Dagens PS]