Börsveckan rekommenderar köp av Diadrom, Haldex och Loomis samt för budstridsaktuella Victoria Park i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Volvo och danska Bang & Olufsen.

ANNONS

Volvo har gjort en fin kursresa de senaste åren och den globala världskonjunkturen går på högvarv, vilket talar för fortsatt goda tider under 2018. Men mycket av detta syns redan i värderingen. Börsveckan landar i en ganska neutral syn på Volvo i dagsläget och rådet blir avvakta.

Konsultbolaget Diadrom, som verkar inom det heta segmentet ”autotech”, kom med en svag rapport för första kvartalet. Aktien tog mycket stryk på rapporten. Tidningen behåller sitt köpråd för aktien, men framhåller att aktien ska ses som en liten krydda i en väldiversifierad portfölj.

Broms- och luftfjädringsspecialisten Haldex har tappat fart den senaste tiden efter budstrid och annat som stört bolaget. Tidningen ser dock goda chanser för lönsamhetslyft framgent och bedömer att aktien inte är särskilt dyr. Rådet blir därmed köp.

Kontanthanterings- och värdetransportsbolaget Loomis har gått trögt på börsen det senaste året, trots fina rapporter där tillväxten varit hygglig och lönsamheten kunnat jobbas upp. I USA ser det alltjämt ljust ut och förvärv lär komma snart. Börsveckan upprepar sitt köpråd.

Det blev som många hoppats på budstrid kring fastighetsbolaget Victoria Park. Tyska Vonovia bjuder 38 kronor per stamaktie, vilket är drygt 10 procent högre än amerikanska Starwoods bud på 34,40 kronor. Börsveckan behåller sin positiva syn på bolaget och med en skyddad nedsida på 38 kr och en fortsatt stor sannolikhet att det kommer högre bud så säger tidningen att aktieägarna bör behålla sina aktier och köprådet kvarstår.

ANNONS
ANNONS

Danska Bang & Olufsen har haft en tuff resa sedan finanskrisen men har på senare tid vässat sin affärsmodell med framgång vilket också gjort att aktiekursen mer än dubblats de senaste två åren. Tidningen ser en del riskfaktorer samt en väl tilltagen värdering och ger rådet avvakta.