H&M-familjen köper nya aktier. Drygt en miljon aktier har förvärvats i klädbolaget för 224 miljoner kronor.

ANNONS

Det är Nyhetsbyrån Direkt som bland annat på Di.se uppger att H&M-gruppen huvudägare familjen Persson via ägarbolaget Ramsbury Invest köpt drygt en miljon aktier i klädbolaget.

Totalt gick aktieaffären på 224 miljoner kronor.

Direkt hänvisar till Finansinspektionens insynsregister när det gäller familjen Persson senaste aktieaffär i klädbolaget och berättar att Ramsbury senast förra veckan även köpte drygt tre miljoner aktier i H&M.

Priset för den aktieposten blev nära 650 miljoner kronor, framgår det.

Så stor är familjens ägarandel i dag

Efter den nu aktuella aktieaffären uppgår familjen Perssons ägarandel till 49,7 procent av aktiekapitalet och 75,6 procent av rösterna, enligt ägardatatjänsten Holdings, som Direkt refererar till.

Dagens PS har återkommande berättat om hur Stefan Persson, klädfamiljens överhuvud även om sonen Karl-Johan nu greppat ordförandeklubban, takar på sin aktieportfölj i H&M. Här är en av många Stefan Persson-räder i klädjätten.

Här är en annan stortankning av H&M-portföljen som Stefan Persson var pappa till, då köpte han aktier i klädbolaget för över en halv miljard kronor.

För lite mer än en månad sedan utlöste slopad provision i H&M stor vrede bland de anställda.

ANNONS
ANNONS

”Ledningen säger att det är tufft just nu och att vi måste spara. Men det finns pengar i bolaget. Och utan oss hade de inte tjänat något alls”, sade en person då som jobbar i en butik i Stockholmsområdet till Aftonbladet, berättade DagensPS.se.

Läs även: H&M:s nya vd tjänar mer än Karl-Johan Persson [DagensPS.se] »

Läs vidare: Gyllenhammars rallarsving mot H&M [DagensPS.se] »