Börsveckan rekommenderar köp av Kopparbergs och Hexpol samt rådet teckna Wästbyggs nyintroduktion i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Platzer, Storytel och Momentum samt lämnar säljråd för Gunnebo.

Kopparbergs Bryggeri imponerar och seglar upp som en coronavinnare. Det ser även rätt bra ut för bolaget post-corona. Värderingen är billig med tanke på konjunkturstabiliteten och direktavkastningen är god. ”Vi fortsätter att gilla Kopparbergs och säger åter köp”, skriver Börsveckan.

Fastighetsbolaget Platzer fokuserar på Göteborg. Regionen har ambitiösa investeringsplaner de närmaste åren, vilket skapa goda utsikter till värdeökningar i beståndet. Värderingen är rimlig, bedömer tidningen och ger rådet avvakta.

Rådet är att avyttra aktien

Gunnebo är ett Stockholmsbörsens sämre bolag med ständiga lönsamhetsproblem och omstruktureringar. Nu vill huvudägaren Stena tillsammans med Altor köpa ut bolaget från börsen. ”Aktien handlas i princip till budnivån, så sälj aktien och placera pengarna annorstädes”, skriver Börsveckan.

Byggbolaget Wästbygg, som kontrolleras av Rutger Arnhult, genomför en nyintroduktion på Stockholmsbörsen. Bolagets historik och tillväxt imponerar. Tidningen bedömer att värderingen ger en rabatt mot branschkonkurrenterna och ger rådet teckna.

Hexpol har uppvisat stadigt stigande omsättning de senaste åren. Lönsamheten går dock åt motsatt håll och resultatet står i princip stilla. Värderingen är tillräckligt låg för att tidningen ska ge köpråd för aktien.

ANNONS
ANNONS

Här ska du avvakta

Storytels tillväxtstory är intakt. Bolaget infriar högt ställda förväntningar men aktiekursens snabba utveckling höjer ribban ytterligare. Börsveckan ger rådet avvakta och plockar hem en vinstdubbling sedan köprådet i mars.

Industrihandlaren Momentum tappar efter köpet av Swedol försäjning till följd av corona. Nu vill det till att synergierna infrias om kursresan ska fortsätta uppåt. ”Vi plockar hem vinsten för denna gång”, skriver tidningen och ger rådet avvakta. Köprådet lämnades för knappt ett år sedan.