Börsveckan rekommenderar köp av Catena och Bufab i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Upsales, Lime, Vitec, Formpipe, Swedol och Sintercast. Det innebär att de tidigare köpråden för Swedol och Sintercast slopas.

Mjukvarubolaget Upsales Technology, som är en nykomling på First North, ser intressant ut även om det föreligger en del osäkerhet både kring tillväxt och lönsamhet. Börsveckan väljer dock att avvakta med aktien idag.

Lime Technologies ökar takten och den organiska tillväxten var 19 procent i första kvartalet. Tidningens betyg är ”bra bolag med en rättvis värdering” och rekommendationen avvakta kvarstår.

Programvarubolaget Vitec är en serieförvärvare. Bolaget har en robust historik av att leverera aktieägarvärde och sannolikt finns det fler förvärv att göra på den fragmenterade marknaden inom programvaror. Aktiens värdering är också därefter. Börsveckan bedömer att värderingen är rimlig och rådet blir på marginalen att avvakta.

Programvarubolaget Formpipe ser efter ett starkt 2018 i ryggen ut att gå mot ett mellanår 2019 med stillastående omsättning. Längre fram ser det dock bättre ut, bedömer tidningen som dock väljer att avvakta.

ANNONS
ANNONS

Logistikfastighetsbolaget Catenas aktie är ett effektivt sätt att exponera sig mot tillväxten inom den heta e-handeln. Aktien erbjuder trots en premievärdering en attraktiv uppsida på sikt, anser Börsveckan som ger köpråd.

Industribolaget Bufab växer kraftigt under första kvartalet trots tuffa jämförelsetal. Lönsamheten hängde dock inte riktigt med och det är framför allt Sverige som agerar sänke. Tidningen ser en uppsida på 20 procent för aktien och står fast vid sitt tidigare köpråd.

Bygghandlare Swedol har länge varit en favorit för Börsveckan, men efter kursuppgången har potentialen i aktien också minskat. Med större osäkerhet i konjunkturen är tidningen lite mer avvaktande till aktien. Rekommendationen sänks därmed från köp till avvakta.

Sintercast, som tillverkar processtyrningssystem för serietillverkning av kompaktgrafitjärn, har efter rekordproduktion och en order från Scania sett ett kursrally i aktien. Uppgången är förmodligen för stor givet bolagets exponering mot fordonsindustrin, bedömer Börsveckan som drar ned sitt tidigare köpråd till avvakta.