Den senaste utgåvan av Börsveckan listar aktierna som du ska köpa, behålla och sälja just nu. Bland annat är det köpläge för BHG och säljläge för Hemnet.

ANNONS

Varje vecka levererar Börsveckan aktieanalyser med råd om vad som är värt att köpa och sälja.

Denna vecka ser man köpläge i e-handelsföretaget BHG, som har imploderat med 90 procent från toppen. ”Nu luktar det köpläge”, skriver Börsveckan som ser en uppsida på 30-40 procent. Det rapporterar Privata Affärer.

Fortsatt köpläge

Börsveckan behåller köprådet för aktierna Note, Byggmax och Revolution Race.

Elektroniktillverkaren Notes bokslutsrapport var stark på alla fronter och även om aktien stigit brant så är den köpvärd, skriver Börsveckan. Man pekar även på att solid historik och bra utsikter lockar – samt att Note fortsätter att överraska positivt.

Efter slopad utdelning föll Byggmax kraftigt på rapportdagen. Efter förvärv och återköp under föregående år har skuldsättningen ökat, dessutom väntar en tuffare marknad. Börsveckan anser dock att nedsidan känns begränsad och förändrar inte det köpråd till kursen 43,80 kronor som utfärdades 2022.

ANNONS
ANNONS

Under hela 2022 hade Evolution stark tillväxt – imponerande, påpekar Börsveckan, och frågar sig om det finns mer bränsle kvar. I sin förra analys bedömde tidningen en uppsida på 20-25 procent.

”Nu har vi fått 25 procent och värderingen ser därmed tämligen rimlig ut, om inte något hög till och med. Vi sänker rådet till avvakta”, skriver Börsveckan.

Tidningen behåller även sitt köpråd för friluftsbolaget Revolution Race. Trots att inflationen slagit mot bolaget, kompenserar tillväxten för pressade marginaler och sammantaget ser bolaget välskött ut och balansräkningen är solid.

Dags att sälja

Börsveckan uppmanar till sälj för bostadsplattformen Hemnet. Trots att Hemnet har ett urstarkt varumärke anas en viss volymmättnad i bokslutsrapporten och det är inget som värderingen tar höjd för.

Börsveckan behåller rådet köp för aktierna hos Getinge och Tele2 men fortsätter avvakta med C-rad och Essity.

ANNONS
ANNONS

Läs även:

Hemnet i årskrönikan: ”Exceptionellt år” [Dagens PS]

Största förlorarna inom bygg och fastighet [Dagens PS]