Affärsvärlden rekommenderar köp av Nederman, danska Vestas och Kindred i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet sälj för Swedbank.

ANNONS

Nederman är en Latour-kontrollerad verkstadsdoldis som jobbar på bra i skymundan. Rabatten mot sektorn framstår som omotiverad. Den tunna handeln i aktien gör aktien till en utmärkt köp-och-behåll-aktien för långsiktiga investerare, anser Affärsvärlden som rekommenderar köp med riktkursen 310 kronor på ett års sikt.

Swedbank har kortsiktigt klarat sig bättre än övriga storbanker i bostadsfrossans första fas. Det ger ett utmärkt läge att kliva av högt värderade och alltmer riskfyllda bolånevinster, bedömer tidningen som ger rådet sälj. Vägen framåt är inte värd de uppbyggda riskerna.

När danska vindkraftsbolaget Vestas rapporterar för sitt första kvartal i morgon fredag väntas inte stora överraskningar. Bolaget har redan flaggat för en breddning av verksamheten. Affärsvärlden anser att aktien är intressant igen och rekommenderar köp med riktkursen 495 danska kronor.

ANNONS
ANNONS

Speloperatören Kindred har åkt jojo på börsen, men den underliggande verksamheten fortsätter att övertyga. Kanske väntar förvärv och intåg i USA senare i år. Tidningen rekommenderar köp med riktkursen 140 kronor på ett års sikt.