ANNONS

Zlatan köper jättetomt – hundra fotbollsplaner stor

"Från tomten har man en fantastisk utsikt", skriver Idrottens Affärer som menar att Zlatan Ibrahimovic nu på allvar börjar att planera för en framtid utan fotboll.

Zlatan4.jpg

Superstjärnan Zlatan Ibrahimovic har köpt ett 100 hektar stort markområde (mer än 100 fotbollsplaner) på en fjällsluttning med utsikt mot Offerdalsfjällen i Jämtland.

ANNONS
ANNONS

Området är glesbefolkat med stora områden skog, fjäll och myrar. Enligt Idrottens Affärer blir Zlatan granne med it-miljardären Dan Olofsson, som äger mark och hus vid Offerdalsfjällen. De båda träffades under en jakttur och ansökan om bygglov uppges vara undertecknad av Olofssons son som äger Tvärådalen 1:1 tillsammans med syskonen.

Enligt Östersunds-Posten förekommer Zlatans namn inte alls i papperna, som i stället är undertecknade av en hus- och arkitektfirma.

Bygglovsansökar gäller enligt tidningen en jaktstuga på 127 kvadratmeter i timmer med sedumtak, plus ett fristående garage om 49 kvadrat. Väg saknas och till närmaste större anslutning är det tre kilometer.

Inga tjänstemän eller politiker i Åre kommun vill kommentera uppgifterna om Zlatans markköp. Men ryktet sprids nu som en löpeld.

”Det hörde nog alla i bygden ganska snabbt att det är Zlatan som skulle bygga här. Intresset väcktes nog i höstas vid en lyckad tjäderjakt”, säger Per Nilsson i Njaarke sameby till Östersunds-Posten.

LÄS ÄVEN: Zlatan hedersmedlem i bygdens spelmanslag (Idrottens Affärer) »

LÄS ÄVEN: ”Zlatan vill bygga jaktstuga – väljer Offerdalsfjällen” (Östersunds-Posten) »

PS. Håll dig à jour med vårt dagliga nyhetsbrev! Dagens PS har också publikationer inom privatekonomi, prylar, resor, it, media, reklam, karriär och börs. Klicka här för mer information!

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS