ANNONS

Zlatan köper jättetomt – hundra fotbollsplaner stor

Zlatan4.jpg

Superstjärnan Zlatan Ibrahimovic har köpt ett 100 hektar stort markområde (mer än 100 fotbollsplaner) på en fjällsluttning med utsikt mot Offerdalsfjällen i Jämtland.

ANNONS
ANNONS

Området är glesbefolkat med stora områden skog, fjäll och myrar. Enligt Idrottens Affärer blir Zlatan granne med it-miljardären Dan Olofsson, som äger mark och hus vid Offerdalsfjällen. De båda träffades under en jakttur och ansökan om bygglov uppges vara undertecknad av Olofssons son som äger Tvärådalen 1:1 tillsammans med syskonen.

Enligt Östersunds-Posten förekommer Zlatans namn inte alls i papperna, som i stället är undertecknade av en hus- och arkitektfirma.

Bygglovsansökar gäller enligt tidningen en jaktstuga på 127 kvadratmeter i timmer med sedumtak, plus ett fristående garage om 49 kvadrat. Väg saknas och till närmaste större anslutning är det tre kilometer.

Inga tjänstemän eller politiker i Åre kommun vill kommentera uppgifterna om Zlatans markköp. Men ryktet sprids nu som en löpeld.

”Det hörde nog alla i bygden ganska snabbt att det är Zlatan som skulle bygga här. Intresset väcktes nog i höstas vid en lyckad tjäderjakt”, säger Per Nilsson i Njaarke sameby till Östersunds-Posten.

LÄS ÄVEN: Zlatan hedersmedlem i bygdens spelmanslag (Idrottens Affärer) »

LÄS ÄVEN: ”Zlatan vill bygga jaktstuga – väljer Offerdalsfjällen” (Östersunds-Posten) »

PS. Håll dig à jour med vårt dagliga nyhetsbrev! Dagens PS har också publikationer inom privatekonomi, prylar, resor, it, media, reklam, karriär och börs. Klicka här för mer information!

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS