ANNONS
ANNONS

Tommy Jacobson: ”Utan företagen ingen fotboll”

Tommy Jacobson var under några stormiga år ordförande i Djurgården. Om detta och mycket annat talar han i PS-podden. (

Tommy Jacobson, ordförande i Varenne Investment och före detta styrelseordförande i Djurgården Fotboll, är en av dem som reagerat mycket starkt på nyheten om dödsmisshandeln i Helsingborg, då en 42-årig småbarnspappa miste livet.

”Jag önskar att jag kunde säga att jag aldrig trodde att det skulle hända men det är heller inte sant”, skriver Jacobson i tidningen.

Han upprörs över det faktum att förre rikspolischefen Björn Eriksson redan utrett frågan om hulliganvådet och presenterat en utredning som många inom fotbollen applåderade. Ett av förslagen var att det inte ska vara tillåtet att bära rånarluva på läktaren under match.

ANNONS
ANNONS

”Men inget har hänt”, skriver Tommy Jacobson i DI och syftar till den lagstiftande makten.

Varennes ordförande konstaterar vidare att de allsvenska lagen ifjol hade totala sponsorintäkter på över 300 miljoner kronor. Företagen riskerar att få sina varumärken nedsmutsade på grund av fotbollsvåldet.

Tommy Jacobson menar dock att det redan idag läggs ned hårt arbete och stora summor pengar inom Djurgården på säkerhets- och supporterfrågor. Han tror inte att det går att komma så mycket längre ”utan hjälp från omvärlden”.

”Oavsett om motivet är att spara poliskostnader, får ett humanare samhällsklimat, att skydda sina sponsorinvesteringar eller som jag, att älska fotbollen, har vi ett gemensamt problem som vi måste hjälpas åt att lösa.”

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS