ANNONS
ANNONS

”Regeringen har inte backat en tum”

Lars-Olof-Elfversson.jpg

Efter stormen i bland annat Dagens Industri mot nya 3:12-regler backar nu ansvariga ministrarna. Förslaget som sågats av remissinstanserna ska justeras, skriver finansminister Anders Borg och näringsminister Annie Lööf på DI Debatt.

I det nya förslaget, som presenteras på fredagen, sänks kravet på kapitalandel för att få använda löneunderlagsregeln från 5 till 4 procent. Vidare sänks taket för lööneuttagskravet från 90 till 40 inkomstbasbelopp.

LÄS ÄVEN: Regeringen backar om 3:12 efter kritikstorm »

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Lööf kovänder totalt – vill stoppa eget förslag »

Lars Olof Elfversson, som tidigare i år utsågs till ”Årets manliga stjärnskott” i Ernst & Young Entrepreneur Of The Year, menar att reglerna, även efter föreslagna ändringar, riskerar att slå undan benen på många entreprenörer.

”Det känns för jävligt. Regeringen har inte backat en tum. Det här är bara kosmetiska förändringar”, säger han till Computer Sweden.

Med en vinst på över 100 miljoner i fjol är företaget enligt E&Y på väg mot sitt mål att bli världens bästa konsultföretag. De nya reglerna riskerar dock att sätta käppar i hjulet.

”De offrar alla oss medarbetarägda entreprenörsdrivna företag, alla tillväxtbolag. Det deprimerande är ju att efter den här debatten och kritikstormen som har varit fattar de vad det är de gör, men ändå tar de inte mer intryck av det”, säger Elfversson till CS.

LÄS ÄVEN: Nya skatteregler en katastrof för snabbväxande it-bolag (IT24) »

HÅLL DIG À JOUR MED VÅRA GRATIS NYHETSBREV. DAGENS PS TJÄNST GER DIG DET BÄSTA FRÅN SVENSKA OCH INTERNATIONELLA MEDIER – ALLT SAMLAT PÅ ETT STÄLLE. KLICKA HÄR!

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS