ANNONS

Affärsvärlden i chock efter topp-vd:ns plötsliga död

tae71281.jpg

”Han körde i stort sett rakt in i väggen.”

ANNONS
ANNONS

På onsdagsmorgonen amerikansk tid hittades Aubrey McClendon död i en brinnande bil i Oklahoma City. Vad som orsakat kraschen är fortfarande oklart men till historien hör att McClendon, grundare av USA:s näst största gasproducent Chesapeake Energy, på tisdagen åtalats misstänkt i en kartellhärva med ett annat energiföretag.

Så här sa poliskommissarie Paco Balderrama under en presskonferens, enligt Bloomberg News.

”Det fanns gott om utrymme för honom att styra tillbaka in på vägbanan, men det skedde inte.”

Aubrey McClendon, som av Bloomberg beskrivs som ”avgörande för USA:s revolution inom skifferenergi”, grundade bolaget 1989. Sedan dess har affärsmannen, god för tiotals miljarder dollar, varit mycket framgångsrik och under en tid i karriären var han landets bäst betalde företagsledare.

Men för några år sedan fick hans anseende sig en törn när misstankarna om eventuella insideraffärer blossade upp, skriver amerikanska The Atlantic. Anklagelser som kostade tillslut kostade honom jobbet som vd i samband med en aktieägarrevolt ledd av bland annat miljardären Carl Icahn.

Nyheten om McClendons död slår ned som en bomb i affärsvärlden. I dag minns många av de tyngsta namnen i finansbranschen honom som en ”pionjär” och ”en av de mest begåvade”, skriver Wall Street Journal.

LÄS VIDARE:Oil Pioneer McClendon, Charged in Bid Rigging, Dies in Crash [Bloomberg] »

LÄS MER: The Death of Chesapeake Energy’s Aubrey McClendon [Atlantic] »

LÄS MER:Business World Remembers Aubrey McClendon [Wall Street Journal] »

Missa ingenting – få dina nyheter via Facebook!

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS