ANNONS
ANNONS

Här ökar priset per kvadratmeter mest

I Skärholmen-Brännkyrka har bostadspriserna mer kvadratmeter ökat med 57 procent på fem år, den största ökningen i hela Stockholms kommun. Bilden är från Skärholmens centrum. (Foto: TT)

Kan du gissa var? Det är inte i Stockholms innerstad, procentuellt sett.

Det är i ytterstadsdelarna i Stockholms kommun som bostadspriserna procentuellt går upp mest per kvadratmeter.

Så har det varit de senaste fem åren, enligt Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, skriver SvD.

ANNONS
ANNONS

I Stockholms kommun har kvadratmeterpriserna i snitt stigit med 39 procent till 68.478 kronor de senaste åren, men den största ökningen procentuellt har Skärholmen-Brännkyrka upplevt. Där har bostadspriserna per kvadrat rusat med 57 procent på fem år till ett genomsnittligt kvadratmeterpris på 44.504 kronor, enligt artikeln.

”Bostadsbrist i kombination med en dåligt fungerande bostadsmarknad bidrar till de höga bostadspriserna”, säger Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings vd Marcus Svanberg i ett pressmeddelande, som refereras av SvD.

I Hässelby-Vällingby har kvadratmeterpriset i genomsnitt ökat med 56 procent under femårsperioden, och i Spånga-Kista är ökningen 54 procent i snitt, framgår det.

När banker och andra sparinstitut inte kan erbjuda någon ränta att tala om så vill vi erbjuda ett bra alternativ. Hos oss får du hög ränta från första kronan. Upp till 10%.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS