ANNONS
ANNONS

Två allianspartier har nu övergett vallöftet

Politikerna vänder ståndpunkt nästan lika snabbt som tågen går fort. Två allianspartier har nu övergett löftet om höghastighetståg. (TT)

Inför valet 2014 lovade Alliansen att bygga höghastighetsbanor för tåg genom hela Sverige, bland annat mellan Stockholm och Malmö och Göteborg och Stockholm.

Men i våras meddelade Liberalerna att planen inte längre var aktuell, och nu gör Moderaterna samma sak i en debattartikel i Dagens Industri.

”Vi säger idag nej till att gå vidare med höghastighetsbanan, och det är framför allt av två skäl. För det första riskerar det att bli orimligt dyrt. Vi pratar om flera hundra miljarder kronor. Och har man inte en trovärdig finansiering vore det inte ansvarsfullt. Det andra är att vi ser mer akuta behov av förbättringar av dagens trafik. Framför allt för arbetspendling och dagens godstrafik. Det måste prioriteras först”, säger Moderaternas ekonomisk-politiske talesperson Ulf Kristersson till Sveriges Radio.

ANNONS
ANNONS

M menar att det finns viktigare saker att prioritera just nu och att höghastighetstågen tränger undan dessa viktiga investeringar.

LÄS MER: ”M säger nej till höghastighetståg” [SR P3] ›

LÄS DEBATTARTIKELN: ”Vi moderater säger nej till höghastighetståg i Sverige” [Dagens Industri] ›

LÄS ÄVEN: ”Intern kritik mot snabbtågs-nej” [SR P3] ›

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS