ANNONS
ANNONS

Persson: ”Det vittnar om en svacka i sinnet”

stefan-persson2.jpg

TV4 har i flera program granskat H&M och dess verksamhet i låglöneländer som Bangladesh. Nu svarar styrelseordföranden och huvudägaren Stefan Persson själv på kritiken. 

I en debattartikel i Dagens Industri riktar han hård kritik mot TV4 för deras metoder.

H&M-miljardären tycker att H&M har agerat rätt och riktigt och försett ”Kalla faktas” redaktion med tillräcklig information.

ANNONS
ANNONS

”Vad jag har reagerat mot – främst av säkerhetsskäl – är flygfilmning med helikopter, på paparazziliknande vis, på mycket nära håll av min privatbostad. Närbilder på min bostad var på intet sätt nödvändiga för att belysa de i sak viktiga frågor som tv-programmen behandlade”, skriver Persson.

Han reagerar också mot att förre TV4-chefen Jan Scherman, i en DI-krönika 17 december, jämför hans kritik mot filmningarna med cencuren i Kina.

”Det får nog sägas innebära en viss underskattning av karaktären och omfattningen av censuren i Kina”, skriver Stefan Persson i tidningen och tillägger.

”Att jämföra invändningar mot närbilder av privata hem med censuren i Kina vittnar om en svacka i sinnet för proportioner.”

LÄS ÄVEN: H&M slår tillbaka mot TV4 (Expressen) »

LÄS ÄVEN: TV4: ”Stefan Persson försöker skrämmas” »

LÄS MER: H&M pressas om uzbekisk bomull »

GRATIS NYHETSBREV – ANMÄL DIG HÄR!

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS