ANNONS
ANNONS

Näringslivet kusligt tyst om ny S-ledare

sxa22fa4.jpg

Som Dagens PS skrev i går är det Sven-Erik Österberg som är favorit som efterträdare efter Mona Sahlin, enligt spelföretaget Ladbrokes siffror.

Men när Dagens Industri ringer runt till topparna inom svenskt näringliv är det inte många som vill komma med tips.

Erik Åsbrink, före detta finansminister vars fru Ylva Johansson sitter i Socialdemokraternas verkställande utskott, vill inte ge något förslag på en efterträdare.

ANNONS
ANNONS

”Jag tänker inte peka ut några personer. Det är en djup kris för Socialdemokraterna som har förlorat flera val och senast hamnade på en historiskt låg nivå”, säger han till Di.

Inte heller S-veteranen Ulrica Messing, som sitter i Wallenstams styrelse tillsammans med Åsbrink, vill uttala sig. Hon, som själv förekommit i spekulationerna, säger att hon är ”otroligt ledsen” över det som hänt partiet och meddelar samtidigt att hon inte skulle tacka ja till jobbet som ledare för Socialdemokraterna.

Inte heller Klas Eklund, ekonom på SEB och som arbetade på finansdepartementet på 1980-talet, vill ge något hett tips. Själv lämnade han partiet 2003.

”Det är knappast någon nyhet. När man blir småföretagare märker man att det inte går att vara sosse”, säger han till tidningen.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS