ANNONS

Rausing i familjefejd – vill panikstoppa ny bok

Boken om Tetra Pak-arvingen och miljardären Hans Kristian Rausing och bortgångne hustrun Eva har skapat en bitter fejd inom den svenska familjen, enligt The Guardian. (Foto: TT)

Ny bok om drogmissbruket, och det tragiska dödsfallet, har skapat en bitter fejd i svenska Tetra Pak-familjen.

ANNONS
ANNONS

I september släpps ”Mayhem, a memoir” – en bok i vilken systern till Tetra Pak-imperiets arvinge Hans Kristian Rausing, Sigrid Rausing, ger sin bild av broderns och dennes hustru Eva Rausings liv i kraftigt drogmissbruk som till slut tog Evas liv i en överdos 2012. I den vill hon belysa hur det är att leva med missbruk i familjen, menar hon.

Som DagensPS.se tidigare skrivit om hittades Eva Rausing först två månader efter sin död, gömd under en hög med täcken, i parets lyxvåning i fashionabla London-området Belgravia. Polisen gjorde chockupptäckten vid en husrannsakan i parets sju våningar höga lyxbostad i samband med att Hans Kristian greps för att ha kört bil drogpåverkad. Hans Kristian Rausing dömdes för brott mot griftefriden.

Men nu pågår en bitter fejd inom miljardärsfamiljen, rapporterar brittiska The Guardian som citeras av Aftonbladet. Enligt tidningen har Tom Kemeny, pappa till Eva Rausing, försökt stoppa utgivningen av den nya boken i över 18 månader. Anledningen är att Sigrid Rausing ger en orättvis bild av paret och framför allt Eva och hennes förmåga att ta hand om parets fyra barn, menar fadern.

Sigrid Rausing ska under en tid ha tagit hand om barnen i samband med att Hans Kristian lämnade ett rehabiliteringshem som hade kontaktat sociala myndigheter.

”Vi känner att Eva skulle leva idag om barnen inte hade tagits från sin kärleksfulla mamma som kämpade med missbruk. Den outhärdliga smärtan att separeras från dem ledde till slut till hennes död, enligt vår åsikt”, säger Tom Kemeny i ett uttalande till the Guardian och anser att Sigrid Rausing bortser från att Eva var en ”en snäll, varmhjärtad och kärleksfull mor”.

Sigrid Rausing förstår, enligt artikeln, pappans vilja att skydda sin bortgångne dotter men tycker att kritiken är felaktig i sak.

”De flesta av de påståenden han gör om mig, och min bok, är helt enkelt inte sanna”, säger hon till tidningen, enligt AB.

Hans Kristian Rausing har sedan Eva Rausings dödsfall gift om sig 2014 och lever i dag i en ett bostad i London som han köpt från oljemiljardärer Roman Abramovich för 285 miljoner kronor. Enligt en tidigare artikel på DagensPS.se lämnade Eva Rausing efter sig ett arv på motsvarande 15 miljoner kronor som fördelas mellan barnen, som enligt testamentet får tillgång till pengarna när de fyller 25 år.

BAKGRUND: Eva Rausing död – maken gripen (11 juli 2012) >

LÄS MER:  Så mycket pengar efterlämnade Eva Rausing (14 november 2013) >

LÄS ÄVEN: Familjen Rausing bryter tystnaden om knarket (24 januari 2013) >

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS