ANNONS

Åtalad ex-vd till attack: ”Försöker sno bolaget”

På bild: Ola Rollén, vd för Hexagon, och Johan Carlström, storägare och tidigare vd för Fingerprint Cards. (Foto: TT / Montage)

När Ekobrottsmyndigheten 2013 gjorde ett tillslag mot Fingerprint Cards dåvarande vd Johan Carlström bad Hexagonchefen, som då köpt in sig i ägarbolaget till biometribolaget, Ola Rollén, honom att ”växa upp” och inte handla den egna aktien ”på det sättet”. I dag står båda två åtalade för insiderbrott på var sitt håll – Carlström i Fingerprint och Ola Rollén i bolaget Next – och nu är det dags för rond två i den verbala fighten, avslöjar Svenska Dagbladet.

ANNONS
ANNONS

Enligt tidningen ska Johan Carlström, som i dag är storägare i Fingerprint, ha spridit rykten och allvarliga anklagelser om vd-kollegan i privata chattforum under en tid. I huvudsak beskyller Carlström Hexagon-vd:n för att försöka komma över bolaget till vrakpris, enligt SvD Näringsliv.

”Han försöker sno bolaget med hjälp av kineserna”, ska Carlström ha skrivit i en privat chatt i sociala medier i höstas.

Carlström menar, enligt chattloggarna, att Ola Rollén och ”kineserna” lagt sammanlagt 2 miljarder kronor på att – med hjälp från hedgefonder – blanka ned aktiekursen för att sedan lägga ett fientligt bud på Fingerprint Cards.

”Billigt för att komma över ett bolag till underpris.”

När tidningen når Rollén vill han varken kommentera budryktena eller Carlströms anklagelser.

”Detta får du fråga Johan Carlström om. Känner inte till något av detta.”

Carlström kallar SvD:s avslöjande för ryktesspridning.

I skrivande stund har inget bud lagts på Fingerprint Cards och aktien är fortsatt börsens mest blankade.

MISSA INTE: Fingerprint-toppen gör bostadsklipp [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Proffs: Dumpa Hexagon-aktien [DagensPS.se] >

I denna artikel

ANNONS
ANNONS

ANNONS
ANNONS