ANNONS
ANNONS

Volvo Cars superaffär – miljardavtal med Uber

Volvo Cars ska leverera 24.000 fordon till taxijätten Uber. (Foto: TT)

Har tecknat ett stort kontrakt med Uber rörande om att leverera 24 000 bilar som är kompatibla med självkörande teknologier.

Det rapporterar bland andra Di.se.

Leveranserna kommer att ske under 2019-2021. Fordonen baseras på Volvo Cars egenutvecklade plattform Scalable Product Architecture (SPA), skriver den Göteborgsbaserade fordonstillverkaren i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Överenskommelsen är inte exklusiv.

”Ny teknologi ruckar på och stör fordonsbranschen, och Volvo Cars väljer att vara en aktiv del i den störningen”, säger Volvo Cars vd Håkan Samuelsson i en kommentar och fortsätter.

”Vår målsättning är att vara den mest eftertraktade billeverantören för självkörande samåkningstjänster över hela världen. Dagens överenskommelse med Uber är ett tydligt exempel på en ny strategisk inriktning för oss”.

Volvo Cars och Uber har haft ett strategiskt partnerskap sedan i augusti i fjol. Tester av självkörande fordon har också skett i Pittsburgh.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

PS. I tisdagens morgonbrief reflekterar DagensPS Joakim Jardenberg om Volvo som, enligt honom, ”verkar göra allting rätt just nu”. Också Om att göra kloka, strategiska teknikval som ger återklang över lång tid. Och om att helt enkelt vara på tårna. Men också om hur Uber resonerar runt sin framtida flotta, och varför de – kanske bara just nu – behöver äga de självkörande bilarna. Och inte minst om att fundera över vilken roll människan har i en automatiserad tid.

Varje dag ger Joakim Jardenberg DagensPS läsare en snabb sammanfattning av dagens snackis. Något intressant från internet- och teknikvärlden i en kort kommentar. Vad handlar det om, varför är det viktigt och vad betyder det för dig? Rakt upp och ner, på cirka fem minuter.

Joakim Jardenberg är bland annat senior rådgivare inom media- och internet, affärsängel, investerare och debattör blandar och ger på nyhetsfronten i den digitala och sociala medievärlden.

ANNONS
I denna artikel

ANNONS

ANNONS