ANNONS
ANNONS

Ledarkollen: Pride är på riktigt

Det märks att det är Pride i Stockholm. (Foto:TT)

Dagens ledarkoll handlar om Svenska Spel, om Pride, om Frankrikes president och hur bra det går för Sveriges ekonomi.

PS Ledarkollen – varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. 

Sälj Svenska Spel

Di tycker att man ska kapa Svenska Spel på hälften och sälja ena halvan: ”Nu genomförs äntligen omregleringen av spelmarknaden. Sannolikt kommer de stora aktörerna att ansöka om licens och därmed inordna sig i systemet. De får betala 18 procent i skatt och på så vis får staten en del av omsättningen. En del frågor återstår, bland annat hur hästnäringen ska kunna fortsätta få inkomster från spelmarknaden när fler får anordna spel på hästar.Men den viktigaste åtgärden nu måste vara att begränsa Svenska Spels verksamhet.”

ANNONS
ANNONS

Pride är på riktigt

Det är Pride-vecka i Stockholm och Aftonbladet skriver om situationen för hbtq-personer i Sverige vs Ungern: ”Barnen som leker runt omkring mina fötter hade inte blivit till om inte samhället förändrats. Men utvecklingen är bräcklig, något som hbtq-personer i EU-landet Ungern kan vittna om. Efter att ha genomfört reformer som gjorde det tryggare för samkönade par, går man nu i tvärt motsatt riktning. Man har i grundlagen slagit fast att äktenskapet bara är till för en man och en kvinna. Klimatet i landet hårdnar. Nära 70 procent av Ungerns hbtq-personer säger att de undviker vissa platser av rädsla för hot och trakasserier.”

Skugga över Frankrikes Macron

DN skriver om Frankrikes uppmärksammade och hyllade president. Det tycks falla en del skuggor även på honom: ”Tisdagens misstroendeförklaringar handlade om detta, om ”affären Benalla”. Macrons personlige livvakt Alexandre Benalla har blivit påkommen med att i kravallutrusning piska upp en 1 maj-demonstrant. Han har nu fått sparken, men EmmanueMacron och hans hov anklagas för att ha trivialiserat och förringat skandalen. Underförstått: Macron tillämpar maximen att för kungens musketörer gäller inte vanliga regler.

Det går bra för Sverige nu

NSD skriver om den goda svenska ekonomin och att väljarna bör komma ihåg att den går bra när de går till valurnorna: ”Det är någonting som är värt att komma ihåg när man i den valrörelse som nu börjar ta fart hör borgerliga företrädare tala om den socialdemokratiska ekonomiska politiken. Det kommer att heta att den är företagarfientlig, tillväxthämmande och att det svenska skattetrycket är för högt för att vår ekonomi ska fortsätta växa.”

Dagens Snackis: Värmen. Det är tur att det inte är valrörelse nu i sommar. Ingen skulle orka bry sig. Alla skulle ligga på rygg i närmaste insjö eller hav.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS