Dagens PS

Galna coronasiffran i USA – 50.000 fall på ett dygn

usa
Donald Trump sade på onsdagen att han var tveksam till att bära munskydd och att det så fall skulle gälla "trånga utrymmen". (Foto: TT)
Marc Malmaeus
Marc Malmaeus
Uppdaterad: 02 juli 2020Publicerad: 02 juli 2020

Under onsdagen upplevde USA-rekordhöga siffror av coronasmittade. Runt 52.000 fall rapporterades in under dygnet. Som en konsekvens kommer öppnandet av flera delstater att korrigeras eller läggas på is. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Flera enskilda stater rapporterar om högstasiffror i coronafall, däribland Texas, Tennessee och Alaska, skriver SvD.

Delstaten Indiana flyttar fram öppnandet av delstaten med två månader, medan New Mexicos guvernör kommer införa hårdare riktlinjer för att se till att kravet på att bära munskydd följs.

“Jag vill vara så tydlig jag bara kan: I New Mexico har vi just nu fortfarande chansen att vända den fruktansvärda kurvan över utvecklingen. Men vi har bara begränsad tid och vi stirrar ner i det mörker som Texas, Arizona och många andra hårt drabbade delstater kämpar med”, säger delstatens guvernör Michelle Grisham enligt SvD.

Även i Kalifornien får en öppning av samhället vänta. Offentliga inrättningar som restauranger, biografer och barer kommer att vara stängda minst tre veckor framöver.

Läs mer: Faucis larm: 100.000 kan smittas per dag

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS