ANNONS
ANNONS

Bindefeld rasande på Guillou efter storbråk i P1

szf228a4.jpg

Antisemitismen är ”utplånad” i Sverige, enligt Jan Guillou.

Uttalandet i P1 Debatt stora debatt om antisemitism och islamofobi i går fick Micael Bindefeld att gå i taket.

Står du och säger att antisemitismen är utrotad? Det här är helt galet, det där får du ta tillbaka. Nu blir jag så jävla förbannad. Jag är uppvuxen i det här landet som jude, det är inte du”, sade han upprört, enligt DN.

ANNONS
ANNONS

Jan Guillou fick stor uppmärksamhet nyligen för sin kolumn i Aftonbladet om hur antisemitismen jämfört med islamofobin är överdriven. I programmet i Sveriges Radio försökte han försvara sin artikel.

Hatet mot muslimer och araber är Sveriges nu största problem och det kommer vara det under hela vår livstid, detta är det verkligt stora problemet vi har och det är helvetiskt svårt att hitta vägar ut ur det här. Vi har vårt största problem, och jämfört med det blir antisemitismen – eftersom den är så gott som utplånad i Sverige fram till nyligen – ett mindre problem”, sa Guillou i P1 Debatt, enligt Expressen.

Micael Bindefeld säger att han inte kunde sitta tyst i programmet.

Det tillhör väl inte direkt god debatton att göra på det sättet, men det blev för starka känslor och för mycket osanningar som for runt. Då kände jag mig nödgad att bryta in”, säger han till Expressen.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS