ANNONS
ANNONS

Senaste nytt – köp din mat på outlet

Nu drar en matbutik i Sverige igång outlettförsäljning av mat, det är ett försök att få bukt med det omfattande matsvinnet. Foto: TT)

Matbutik vill få stopp på det egna svinnet med radikal metod. I hela Sverige slängs 1,3 miljoner ton mat varje år.

Det här skriver Svenska Dagbladet och uppger att en mataffär, Paradiset, nu på allvar vill försöka få bukt med sitt eget hållbarhetsproblem på området.

Livsmedelsbutiken tänker erbjuda överbliven mat från en del av sina leverantörer i sina butiker, framgår det.

ANNONS
ANNONS

”Vi är glada för att någon butik vill ha vårt svinn, säger Renée Voltaire, en av leverantörerna som är med i satsningen”, till tidningen, som konstaterar att matbutikernas svinn blivit en alltmer angelägen fråga på senare tid.

Stora aktörer som Coop, Ica och Axfood – och även Lidl, vars ambition är att halvera matsvinnet till 2025 och under tiden samarbete med välgörenhetsorganisationer, enligt SvD – har startat olika initiativ för bromsa utvecklingen.

Att sälja mat som börjar närma sig utgångsdatum billigare är inte tillräckligt, slår Johannes Cullberg, grundare och vd för matbutiken Paradiset, fast i artikeln.

”Det kan alla göra. Men det räcker inte. Vi måste jobba närmare leverantörerna och även involvera kunderna”, säger han och deklarerar att hans butik har som mål att halvera matsvinnet och ta täten inom cirkulärt tänk i dagligvaruhandeln.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS