ANNONS
ANNONS

AFV levererar tre köptips och ett säljråd

I artikeln får du tips på en het aktie. (Foto: TT)

Affärsvärlden rekommenderar köp av Skanska, Enea och Eastnine samt sälj för Rottneros i den senaste utgåvan av tidningen. 

Byggbolaget Skanska brottas med ett par problemprojekt i USA, vilket har fått kursen att falla alldeles för mycket. Affärsvärlden ser ett långsiktigt köpläge. Aktiekursen bedöms ha överreagerat där risk/reward ser klart attraktivt ut i absoluta termer och inte minst relativt börsen. Då är det närmast tjänstefel att inte trycka på köpknappen, skriver tidningen.

Enea genomgår en snabb förändring med allt mindre beroende av tidigare storkunder och enskilda produkter. Aktiemarknaden diskonterar dock inte det nya programvarubolaget som växer fram. Aktien är lågt värderad och handlas med en svårmotiverad rabatt relativt programvarubolagssektorn, anser Affärsvärlden som ger köpråd och sätter riktkursen på ett års sikt till 134 kronor.

ANNONS
ANNONS

Pappersmassaproducenten Rottneros har medvind och bolagets vinst är rekordhög. Makroriskerna de närmaste åren får ändå Affärsvärlden att trycka på säljknappen. Bolagets stora konjunkturkänslighet är något av en klassiker på börsen. Tidningen ser mer risker än möjligheter och rekommenderar sälj.

Fastighetsbolaget erbjuder 8 procents kontorsavkastning och belåning till 2 procents ränta. Ta båten över Östersjön till Eastnines Vilnius och Riga. Affärsvärlden ger Eastnine upprepat köpråd. Riktkurs sätts till 120 kronor, motsvarande 12 gånger 2020 års förvaltningsresultat.

ANNONS
I denna artikel


ANNONS

ANNONS