Det svenska utvecklingsbolaget Peradil tecknar avtal med en av Kinas största apotekskedjor – Sinopharm med 15.000 apotek. Den kinesiska bolagsgruppen ska sälja Peradils kosttillskott Alcoburner. Den gör det möjligt att kraftigt öka förbränningen av alkohol och därmed minimera skadligheten.

En tredjedel av den kinesiska befolkningen saknar ett särskilt enzym, vilket försvårar nedbrytningen av alkohol i kroppen. När ledningen för kinesiska Sinopharm fick möjlighet att prova Alcoburner såg de en stor potential på den kinesiska marknaden. Inte minst på grund av traditionen inom det kinesiska näringslivet att förbruka stora mängder alkohol i affärsmöten.

”När vi träffade högsta ledningen för bolaget så dracks det ordentligt. De som drack fick testa Alcoburner och de noterade en stor skillnad. Resultatet gjorde att intresset för Alcoburner blev stort”, säger Per Berglund, huvudägare i Peradil, och fortsätter:

”Nu planerar Sinopharm för att göra en massiv lansering. Den har dock blivit försenad på grund av coronaviruset.”

Bryter ned alkoholen

Produkten Alcoburner är i dag registrerat som ett kosttillskott. Bakterierna förbränner cirka 80 procent av alkoholen redan i magsäck och tarm. Alkoholmolekylerna bryts ned och omvandlas till koldioxid och vatten, vilket skonar levern och andra organ. Resultatet blir att giftiga biprodukter inte produceras.

Alkoholen förbränns nästan dubbelt så snabbt och man mår inte lika dåligt efteråt. Alcoburner påverkar inte de 20 procent av alkoholen som går ut i kroppen via slemhinnorna.

ANNONS
ANNONS

Politisk känslighet försvårar

Det har gjorts ett flertal tester som visar på effekten när man tar Alcoburner tillsammans med alkohol. Däremot har en heltäckande vetenskaplig studie ännu inte genomförts.

”Vi arbetar på att hitta någon som kan göra en vetenskaplig studie. Det har dock visat sig vara politiskt känsligt. Därför är Alcoburner än så länge registrerat som ett hälsotillskott”, berättar Per Berglund.

Parallellt med lanseringen på den kinesiska marknaden arbetar Peradil med lansering av Alcoburner i USA och Sverige där man för diskussioner med ett flertal rikstäckande aktörer.

”Inget är ännu skrivet, men vi räknar med att kunna lansera inom kort”, säger Per Berglund.

Coronavirus stoppar företagspaket från Kina