Det är Shanghai Disney Resort som invigs strax utanför den kinesiska jättestaden.

ANNONS

Det blir den första Disneyparken på det kinesiska fastlandet och parken har redan testats av omkring 500 000 besökare för att inget ska gå fel, enligt CNN.

Frågan är hur Disneyland i Hongkong kommer att påverkas av fastlandskonkurrenten. I det brutna räkenskapsåret som slutade i september gick besökstalet ned kraftigt från 7,5 miljoner till 6,8, och hotellbeläggningen minskade från 93 till 80 procent, skriver Orlando Sentinel.

Shanghais park är speciellt gjord för kinesiska gäster och innehåller sex temaområden, två hotell, ett internationellt shoppingkvarter och en park och har kostat 5,5 miljarder dollar att färdigställa, motsvarande nästan 46 miljarder kronor.

”Vi byggde inte bara ett Disneyland i Kina, vi byggde Kinas Disneyland. Vi vill att besökarna känner sig välkomna och bekväma. Att de känner att det här är deras park, föreställd, designad och skapad just för dem, nedifrån och upp”, säger Disneychefen Bob Iger till LA Times.

Men testbesökaren Sun Lei förväntar sig inte en kinesisk park, säger hon till tidningen.

ANNONS
ANNONS

”Hade jag velat ha en kinesisk upplevelse hade jag inte åkt till Disney. För oss som aldrig varit i USA är det här vår chans att smaka på den amerikanska kulturen”, säger hon.

Eller via Facebook!