Dagens PS

Maxa träningsresultatet - så bränner du mest

Vädret. Det enda vi snackar om just nu. (Foto:TT)
Vädret. Det enda vi snackar om just nu. (Foto:TT)
Wilma Nordström
Wilma Nordström
Uppdaterad: 23 juli 2018Publicerad: 23 juli 2018

Konditionsträning är nyttigt för både hjärta och kropp. Om du vill förändra ditt yttre krävs lite mer. På sommaren är det lätt att tänka ”jag har ju joggat idag så jag kan äta vad jag vill” – men är det verkligen så? Tidningen Women’s Health rankar de mest energikrävande träningsformerna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

PS Supersommar – Här kan du följa vår artikelserie där vi avslöjar superknepen för bra hälsa och välmående. God och glad sommar!

En aktiv vardag och ett par hårda pass då och då är allt som behövs för att vi ska må bra. Under semestern däremot, halkar man lätt ur sina rutiner och skapar nya. Om du ändå bestämmer dig för ett träningspass är det lika bra att göra det ordentligt.

Vilken träningsform bränner mest? Det finns olika sätt att se på saken. Traditionell konditionsträning i ett jämt tempo må bränna mer kalorier under själva passet, men andra former såsom intervallträning och styrketräning fortsätter förbränna i flera timmar (ibland dagar) efter avslutat pass.

LÄS ÄVEN: Därför är den här träningsformen en riktig hit >

Här listas de fem mest energikrävande träningsformerna. Stirra dig inte blind på kaloriantalet – det är ett estimerat nummer och kan skilja beroende på intensitet och kroppsbyggnad.

Hopprep – förbränner mellan 600 och 950 kalorier per timme, perfekt träningspass i trädgården eller på stranden.

Backlöpning/trapplöpning – hitta närmaste branta backe och bränn upp till 800 kalorier per timme. Testa intervallträning i 20 minuter för maximal brännande effekt även efter passet.

Kickboxing – mellan 600–800 kalorier i timmen. Även denna är en form av intervallträning där din puls alternerar mellan högt och lågt.

ANNONS

Cykelintervaller – 500–800 kcal per timme. Välj ett kortare högintensivt pass istället för ett längre med lågt tempo.

Löpning – på femte plats kommer löpträningen med ungefär samma kaloriförbrukning som cykling – mellan 500 och 800 kalorier per timme.

Faktum är att, ett genomsnittligt styrketräningspass förbränner ungefär 400 kalorier per timme, beroende på intensitet och vikter. Men med den fortsatta förbränningen som kan pågå i flera dagar, bränner det på lång sikt ännu mer fett.

Träning ska vara kul och kaloriförbrukningen ska inte ligga i fokus. Men för den som vill åt det där lilla extra är det fördelaktigt att vara medveten och påläst. Ut i solen och hoppa hopprep eller kickboxas!

KÄLLAThe 14 Best Calorie-Burning Exercises, Ranked In Order Of Effectiveness

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS