Dagens PS

Så återfår du njutningen i allt du gör

Lata sommardagar i hängmattan kan bli långtråkiga - här är tipset (Foto: TT)
Lata sommardagar i hängmattan kan bli långtråkiga - här är tipset (Foto: TT)
Wilma Nordström
Wilma Nordström
Uppdaterad: 04 juli 2018Publicerad: 04 juli 2018

Börjar det bli tradigt att mola hemma i sommarstugan och att äta samma frukostmacka varje morgon? Visst hade en veckas ”break” varit skönt för att komma ur rutinerna för ett tag, men det finns en annan lösning, visar en färsk studie som uppmärksammas av amerikanska Medical News Today.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

PS Supersommar  Rosé i solen, liggläge på stranden och den där extra klicken bea till grillmaten. Men ibland kan det bli lite för mycket av sommarens goda. Vi på Dagens PS kommer därför samla dagliga hälsotips rörande allt som hör sommaren till. Här kan du följa vår artikelserie där vi avslöjar superknepen för bra hälsa och välmående. God och glad sommar!

En ny studie från Ohio State University och University of Chicago visar att vi kan uppskatta vardagliga aktiviteter som om vi upplevde dem för första gången, genom att utföra dem på ett nytt sätt. Baserat på experiment kring ätande, drickande samt tv-tittande har forskarna Ed O’Brien och Robert Smith nått sin slutsats, som nu publiceras i Personality and Social Psychology Bulletin, enligt Medical News Today.

LÄS ÄVEN: Forskare: Det dummaste folk gör varje dag  >

Ett av experimenten, där deltagarna fick äta popcorn med pinnar, visade att deltagarna hade ett ökat fokus och blev mer hängivna till upplevelsen av att äta popcorn, jämfört med om de åt med händerna. Genom att helt enkelt göra vanliga saker på ett annat sätt, kan vi återfå en förlorad känsla av njutning.

Prova att äta din frukostmacka på ett annat ställe än du brukar, drick ditt morgonkaffe ur ett vinglas, eller ta en joggingtur baklänges!

KÄLLA: How to regain pleasure in just about anything >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS