Hockeyspelaren Johnny Oduya har öppnat en ny andningsstudio, Hale, på Karlaplan. Studion erbjuder sessioner i olika andningstekniker. 

ANNONS

Johnny Oduya har öppnat studion Hale tillsammans med Daniel Müller och Daniel Fernholm. Fernholm är precis som Oduya före detta hockeyproffs i NHL. 

Fokus på andningstekniker 

Oduya har sedan han slutat med hockeyn spenderat sin tid på filosofi, mindfulness och andning. Stanley Cup-vinnaren har dessutom utbildat sig till andningsinstruktör. 

Yoga och mindfulness har länge varit trendigt men Hales fokus är på just andning. Oduyas nya andningsstudio erbjuder sessioner där man får lära sig om och testa olika andningstekniker.  

Viktigt för mental hälsa 

”Andning med avsikt och syfte gör stor skillnad för fysisk och mental hälsa; det kan hjälpa dig att minska stress och ångest, förbättra atletisk prestanda och öka kreativitet. Studier visar att vagusnerven stimuleras genom enkla och effektiva terapeutiska andningstekniker, vilket minskar vår stressrespons och inflammation i kroppen”, skriver Hale på sin hemsida.  

Redan lockat kändisar 

“Genom medveten manipulation av din andning genom olika mönster, längder och upprepningar av inandning och utandning är det möjligt att lugna ett upprört sinne, lindra ångestsymptom, förbättra uthållighet och höja prestanda”, fortsätter de. 

Den nya studion har redan lockat ett antal kändisar, såsom Happy Jankell och Alexander Abdallah. 

ANNONS
ANNONS

Läs hela artikeln på Café. 

Läs mer: Kom igång med träningen till sommaren