Jag älskar komediserien Ted Lasso, om en godhjärtad fotbollscoach, den har förändrat mitt liv, skriver Adrian Chiles i en krönika.

ANNONS

Komediserien Ted Lasso på Apple TV handlar om coach från ett college för amerikansk fotboll. Han har opassande nog fått jobbet som manager för ett fotbollslag i Premiere League i London, trots att han inte vet någonting om sådan fotboll.

När man kommer över absurditeten i det hela blir det både roligt och underhållande. Men när jag gick på djupet kände jag att det kanske finns någonting djupare med tv-serien, skriver Adrian Chiles i the Guardian.

Vinner på sin godhet

Ted har ingen aning om hur lite han kan om sporten och hans naivitet skapar en ändlös ström av knasiga skämt, men på något sätt klarar han sig. I början ger både pressen och hans spelare sig på honom, men han lyckas vinna över dem på sin sida, genom sin godhet.

Ted ler alltid, är tålmodig och snäll och reagerar inte på de elakheter han utsätts för. Adrian Chiles skriver att det, på sitt eget sätt, är vackert att se. Självklart är allt bara en löjlig fantasi, fortsätter han, den som är så tålmodig och snäll skulle gå under i den riktiga världen, eller?

Lasso gör mig lyckligare

Jag har bestämt mig för att vara mer som Ted Lasso, skriver Adrian Chiles, och det gör mig till en lyckligare människa. Förra veckan förlät jag genast personen som fick mig att falla av min motorcykel och jag blev vän med en kvinna i parken som var arg på mig på grund av min hunds beteende.

ANNONS
ANNONS

I sin senaste upplaga tillägnade den satiriska tidskriften Private Eye en halv sida åt att förnedra mig som den sämsta skribenten någonsin, men jag dök djupt ned i min Lassohet och log, skriver Adrian Chiles.

Läs mer: Professor slår fast: Pengar är visst lycka [Dagens PS]