För första gången i världen auktioneras nu whiskytunnor ut. Men det kostar att kamma hem whiskyn.

ANNONS

Whiskyälskaren med mycket pengar kan notera 22 januari i kalendern. Då kommer exklusiva whiskytunnor att auktioneras ut på nätet, skriver BBC.

Att sälja whisky, öl eller annan alkoholhaltig dryck via auktion på nätet är inget nytt. Det som är det nya är just försäljning av hela tunnor i stället för enstaka flaskor. Det är skotsk whisky som ligger ute för försäljning.

Det är den första av fyra auktioner som firman Cask Trade genomför i år. Det går att få tag på lite ”billigare” sorter som väntas gå för 3.000 pund, och för riktiga finsmakare finns whisky för upp till 50.000 pund.

Företaget Cask Trade, som säljer och köper exklusiv whisky, grundades av samlaren Simon Aron. Han hade helt enkelt en för stor samling och kände sig nödgad att sälja av lite whisky. Då grundades företaget som specialiserar sig på tunnor med exklusiv whisky.

”Jag har byggt upp en samling på 2.000 flaskor på nästan 25 år, och det gjorde min fru galen att jag hade så mycket förvarat hemma under trapporna och i skåp”, säger Simon Aron till BBC.

Auktionen pågår alltså från den 22 januari och sedan tolv dagar framåt på sajten auctionyourcask.com, där man både kan köpa och sälja sina tunnor.

ANNONS
ANNONS

Man kan skicka i väg ett mejl till sajten för att få whiskyn värderad och sedan utställd för försäljning. Fram till den 10 januari kan man lämna sina bidrag till sajten.

Företaget bakom auktionerna grundades 2018 och är baserat i London.