Det är amerikanska Tech Insider, som är en del av Business Insider, som radar upp den ena exklusiva bilen efter den andra i teknikmiljardärernas garage.

ANNONS

Bill Gates samlar på extravaganta Porschar och pärlan som han uppges vara mest rädd om är en Porsche 959 sportbil, som han köpte för 13 år sedan innan fordonet ens var godkänt av den amerikanska transportmyndigheten EPA.

Även Apples vd Tim Cook är förtjust i Porsche, och då med betoning på Boxter. Dock har han på senare tid setts framföra en lyxig kärra BMW:s 5-serie.

Facebookgrundaren Mark Zuckerberg har en hel hop galet dyra bilar i sin samling, däribland en italiensk Pagani Huayra superbil, som enligt artikeln har ett utgångspris på 1,3 miljoner dollar.

Elon Musk, Teslas boss, uppskattar visserligen sitt eget bilmärke. Men det hindrar honom alltså inte från att slå sig ner komfortabelt i en Jaguar, årsmodell 1967 av 1 E-type-modell, framgår det.

Amazons vd Jeff Bezos kör en Honda Accord av årsmodell 1996, inget överdådigt direkt då bilen endast kostar runt 4.000 dollar i dag.

Snapchats grundare och vd, Evan Spiegel, går i gång på Ferrari och Googles grundare Sergey Brin kör en Tesla suv-modell X. En Tesla äger även kompanjonen Larry Page. Båda Brin och Page har tidigare, enligt Tech Insider, investerat kapital i Tesla.

ANNONS
ANNONS

I artikeln i länken kan du se vad andra kända profiler i teknikbranschen kör för lyxbilar.

LÄS ARTIKELN:”The sweet rides of tech’s millionaires and billionaires” (Tech Insider) »