Tyskarna skräder inte orden i sin lansering. De nya produkterna TravelPilot 500 och TravelPilot 700 är utrustade med funktioner ”som saknar motsvarighet bland konkurrenterna”.

ANNONS

Navigatorerna har en integrerad videokamera som gör det möjligt att projicera vägen framför bilen på färgskärmen. I videonavigeringsläget visas pilarna för att svänga på skärmen över filmen av den verkliga trafiksituationen från videokameran, vilket enligt Blaupunkt ska göra väganvisningen ”mer realistisk och lättare att förstå”.

”Navigatorer med kamera är inget nytt men tidigare har det handlat om att kunna föreviga händelser och platser när man befinner sig på resa. Kamerorna i Blaupunkts nya gps-modeller Travelpilot 700 och 500 fyller en helt annan funktion”, skriver mobil.se.

Kameran är utrustad med ”sign recognition” och kan läsa av skyltar för hastighetsbegränsning och påvisa dessa för föraren, såväl akustiskt och visuellt. GPS:en kan också användas i underhållningssyfte, både som kamera, webbläsare, mejlklient och digital TV-mottagare.

”Videokameran är en viktig säkerhetsfunktion då hastighetsinformationen som är lagrad i vägkartorna inte alltid är aktuell vid exempelvis vägarbeten och trafikomläggningar”, säger Johan Lilja, Försäljningschef på Blaupunkt i Sverige, i en kommentar.

Rekommenderat pris ligger på ca 4.500 kronor för Blaupunkt TravelPilot 500 och en tusenlapp till för modellen över.

ANNONS
ANNONS

Båda produkterna kommer att finnas i svenska butiker i slutet av september.