Det florerar många rykten på nätet om att en innovativ lyxyacht från teknikjätten Tesla snart är här. Ligger det något bakom detta eller är det bara myt?

ANNONS

Enligt The Richest och otaliga andra källor på nätet närmar sig dagen då Tesla ska lansera sin avancerade båt. Det har gått flera år sen Tesla annonserade att det var dags att undersöka om deras innovation håller för ett lyxliv på de sju haven.

Vad vet vi om Teslas yacht?

YachtHarbour.com sammanfattar man det vi vet hittills om lyxbåten. Företaget annonserade 2017 att man skulle tillverka en lyxyacht. Det blir världens första eldrivna lyxjakt som är självförsörjande på energi tack vare toppmoderna solceller. Den utrustas även med turbiner som kan ta tillvara energin från inkommande vågor.

Den ska bli 40 meter lång fördelad på två däck med ett skarpt yttre och ett luftigt inre. Det ska finnas enorma utrymmen för fest men även ett spa, en lounge, en bar, matsalar och åtskilliga sovrum. Båten blir både snabb och bekväm att färdas i.

Osäkra utsikter för projektet

Elon Musk själv sägs ha distanserat sig från projektet som alltså skulle drivas av andra innovatörer genom Tesla. Det finns inte mycket att läsa från företaget själva om deras egna plan för lanseringen av lyxyacht vilket väcker ett visst mått av skepsis hos nyfikna läsare.

Nyheterna verkar mest härstamma från olika sidor som länkar fram och tillbaka mellan varandra.

Förr eller senare lär vi få se något vattenburet från Tesla men om det är snart eller om det är denna självförsörjande eldrivna lyxyacht återstår att se.

Det vore ju onekligen spännande!

ANNONS
ANNONS

Läs även: Därför rasade tesla 1000 miljarder kr igår kväll [Dagens PS]

Läs även: Slår Tesla – här får första kunden sin Lucid Air [Dagens PS]