Dagens PS

Ny stor gästhamn på Djurgården i Stockholm

Djurgården
120 båtplatser kommer att finnas vid Djurgårdshamnen i centrala Stockholm. (Illustration: KSSS)
Tomas Hedlund
Tomas Hedlund
Uppdaterad: 11 nov. 2021Publicerad: 17 juni 2021

I takt med att antalet båtägare ökar blir också efterfrågan att kunna lägga till med båten större. Därför öppnas nu en stor gästhamn på Djurgården i centrala Stockholm.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Vid Junibacken på Djurgården i centrala Stockholm öppnar Kungliga Svenska Segelsällskapet, KSSS, en ny gästhamn. Den kommer att ha plats för 120 båtar varav tio platser kommer kunna bokas via Dockspot på webben.

Gotland Runt

Idén till den nya gästhamnen kom till när KSSS, som anordnar Gotland Runt, såg ett rekordintresse för båttävlingen. Så pass stort intresse att de tvingas ha två olika startdagar för att klara av tävlingen.

“Tack vare samarbetet med Wasahamnen kan vi nu erbjuda fler båtar möjligheten att vara med på Gotland Runt. Vi hoppas på en folkfest även om den mesta delen av festen kommer att hållas på vattnet. Vi håller noga koll på regler och rekommendationer och kommer att arrangera vårt event utifrån det”, säger Stefan Rahm, klubbdirektör på KSSS till Livet ombord.

Gotland Runt seglades första gången 1937 och har förutom andra världskriget och förra årets stopp på grund av pandemin seglats varje år.

Allmänheten

Nu kan även allmänheten få ta del av hamnen som står klar efter midsommarhelgen, måndag 28 juni och kommer att hålla öppet till och med 15 september.

KSSS har som ambition att ha en hög service, med många hamnvakter som kan ta hand om alla nykomlingar som väljer att ta vattenvägen till Stockholm.

ANNONS

Kombinera skärgård och storstad

Med den nya gästhamnen kan båtägare lämna skärgården och ta sig in till stan. Då hamnen ligger på Djurgården, precis nedanför Junibacken, är närheten till både Gröna Lund och Skansen ett stort plus. Dessutom ligger Stockholm City på promenadavstånd från den nya hamnen.

Området kring hamnen är också fullt av restauranger och muséer.

KSSS har också gästhamnar vid Saltsjöbaden, Sandhamn, Lökholmen och Telegrafholmen.

Läs mer: Fler båtnyheter på

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS