I helgen avslutades en av världens främsta Regattor, Superyacht Cup Palma. Efter en tuff kamp tog den vackra Ganesha hem segern.

ANNONS

En av Europas främsta regattor, Superyacht Cup Palma, avslutades i lördags. Efter en nagelbitande final med små marginaler, tog slutligen den 46 meterlånga Ganesha hem den åtråvärda bucklan. 

I slutet av det tredje och sista racet kom nämligen Ganesha och en annan superyacht, den svenska Svea, i mål med samma poäng. Juryn tvingades därför se tillbaka på de tidigare loppen för att bestämma vilken båt som till slut skulle krönas som segrare. Men Ganesha var alltså den båt som gick ut ur striden som segrare.

Den slanka superyachten är 46 meter lång och är byggd helt i aluminium. Hon drivs av en caterpillarmotor och kryssar bekvämt i 11 knop men kan nå en maxfart om 14 knop.

Hon byggdes 2013 hos holländska Vitters och är designad av Dubois Naval Architects. För interiören står prisbelönta Newcruise.

Ganesha
Ganesha blev den slutgiltiga segraren av Superyacht Cup Palma (Foto: Yacht Charter Fleet).
Ganesha
Danesha når en maxfart om 14 knop (Foto: Yacht Charter Fleet).
För den lyxiga interiören står prisbelönta Newcruises (Foto: Yacht Charter Fleet).

Bli kappseglare för en dag

Du kanske trodde att enbart proffseglare hade möjlighet att få en tur ombord Ganesha? Icke då, superyachten går alldeles utmärkt att hyra.

Åtta passagerare får plats ombord tillsammans med en besättning om sju. Och besättning lär behövas om du inte själv inte är expert.

Är du värd eller värdinna bor du självfallet i ”mastersuite” medan din gäster delar på tre dubbelhytter.

Enligt mäklaren som förmedlar den vackra Ganesha saknas ingenting ombord. Här finns alla leksaker man kan önksa, inklusive en mindre tenderbåt som tar dig i land eller ut på mindre utflykt.

ANNONS
ANNONS

Bå bara sju minuter kan besättning och båt växla om från en lugn familjeseglats till att bli startklara för nästa tävling. Har du tur kanske du får följa med?

Som värd eller värdinna sover du gått ombord i ”mastersuite” (Foto: Yacht Charter Fleet).
Ganesha
En av de tre dubbelhytterna ombord (Foto: Yacht Fleet Charter).
Ganesha
Åtta passagerare har gott om plats även till bords (Foto: Yacht Charter Fleet).

Läs även: Drömmarnas båt Princess Svanevit sjösatt igen [Dagens PS]

Läs även: De vackraste segelyachterna till salu just nu [Dagens PS]