Dagens PS

Classic Poker Run - en upplevelse som saknar motstycke

Classic Poker Run
"Vi kopierade Poker Run-konceptet som en side-kick till Fri Fart i Linköpings City 2015", berättar Anders Værnéus, till höger i bild. Namnet kläddes i en Classic-kostym och blev en omedelbar succé som visade att även äldre båtar kunde prestera vad som krävdes för ett Poker Run. (Foto: Classic Poker Run)
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD
Uppdaterad: 06 okt. 2022Publicerad: 02 apr. 2022

Classic Poker Run är en upplevelse som saknar motstycke. På en given signal vrids startnycklarna om på ett 30-tal klassiska mahognyracerbåtar och ett gemensamt vrål från motorer från alla tidsåldrar, fyller hamnen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Det är ett ögonblick då håret på armarna verkligen ställer sig i givakt”, säger Anders Værnéus, en av grundarna och initiativtagarna till Classic Poker Run i Sverige.

“Att få höra detta makalösa ljud, skapat av en symfoniorkester av spelande motorer, är en sann njutning för både den inbitne entusiasten som den allmänt intresserade.”

Poker Run har funnits länge

Konceptet med Poker Run startades för några decennier sedan i USA och går i korthet ut på att åka runt med båt mellan fem så kallade Card Stop och samla in en pokerhand.

Vid målgång samlas sedan besättningarna för att spela poker med den samlade handen och vinnaren, vinner ära och får under ett år, ha den åtråvärda vandringspokalen hemma på hyllan.

Classic Poker Run

“Vi kopierade Poker Run-konceptet som en side-kick till Fri Fart i Linköpings City 2015”, berättar Anders Værnéus.

“Vi klädde sedan namnet i en Classic-kostym, som gjorde att det passade bättre till de båtar som vi älskar att jobba och visa. Det blev en omedelbar succé som visade att även äldre båtar kunde prestera vad som krävdes för ett Poker Run.”

ANNONS

När så Fri Fart lades i malpåse, bröts Classic Poker Run ut och tillsammans med Kevin Liljegren, startades STHLM Classic Poker Run.

Även det blev en succé från start. Med startplats i trånga men vackra Pålsundet vid Reimers Båtsällskap, kördes en runda inåt Mälaren, för att sedan återvända till startplatsen för mat och pokerspel.

Bas vid Jungfrusunds Marina

“Efter två år så kändes det för trångt inne i sundet”, säger Kevin Liljegren.

“Efter en koll med Jungfrusunds Marina, som ligger fantastiskt till centralt strax väster om Stockholms innerstad, så beslutade vi att göra det till vår nya bas.”

Det blev ett lyckokast. Förra året samlades närmare 30 klassiska båtar i hamnen för att klockan 10 gemensamt starta sina motorer på den givna signalen från Anders Værnéus.

Och sedan bar det iväg inåt Mälaren för att avsluta dagen med en magnifik parad genom Karlbergskanalen och Riddarfjärden.

Ny mediapartner 2022

ANNONS

“Till 2022 har vi dessutom fått den stora glädjen att knyta till oss Dagens PS som mediapartner”, säger Anders Værnéus.

“Det känns som ett mycket naturligt val då Dagens PS under lång tid rapporterat från den klassiska båtvärlden och kan ämnet. Dessutom har vi förstått att intresset hos deras läsare för det båtliv som vi älskar, är stort, och därför känns det extra kul att kunna erbjuda läsarna lite extra godis och information från vår klassiska båtvärld och STHLM Classic Poker Run.”

Vill du veta mer om STHLM Classic Poker Run?

Kontakta gärna Anders Værnéus, 0706 58 74 73, [email protected] eller Kevin Liljegren, 0707 25 91 12, [email protected]

Vill du anmäla dig? Här finns allt du behöver veta samt anmälan.

Du kanske även är intresserad av: Till salu: Seagull II, en uppvisning i klassisk elegans

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS