Nu finns AluForce aluminiumbåtar för tuffa förhållanden på den svenska marknaden. Båten är särskilt hållfast och de särskilda flytblocken ska bidra till lägre ljudnivå när båten körs.

AluForce görs av ett tyskt företag med tillverkningen förlagd till Ryssland. Bolaget bakom båtarna har sitt säte i Tyskland och båtarna tillverkas i Ryssland, skriver tidningen Båtliv.

Skroven på AluForce är svetsade i Sankt Petersburg med WIG-teknik, vilket ger en ren och jämn svetsfog. Svetsningen sker både från insidan och utsidan, så att hållfastheten och kvaliteten ökar. Båtarna är byggda för att klara tuffa förhållanden och materialet som används är en högkvalitativ aluminium/magnesium-legering som kallas AlMg4,5.

ANNONS
ANNONS

Så kallade PU-block utgör skrovets flytelement. vid en eventuell skada kan blocken flyttas ut så att det blir lättare att komma åt och reparera båten. Blocken bidrar också till bättre flytförmåga och en låg ljudnivå vid körning.

Grundsunds marina i Bohuslän blir den första återförsäljaren.

”Vi är glada och stolta över att bli den första återförsäljaren i Sverige av dessa högkvalitativa båtar då vi ser en stor efterfrågan på robusta aluminiumbåtar för transport, fiske och fritid, säger Karl Dageby på Grundsunds Marina AB till Båtliv.

Fakta AluForce AF 570 T-TOP

Längd                         5,32 m

Bredd:                         2,10 m

Vikt:                             650 kg tom

Bränsle:                       110 liter

Personer:                     5

Motor:                          80–140 hk

Läs också:

F1-mästaren Alonso köper utsläppsfri yacht
Investera i ett renare och tystare sjöliv