I Hotel Price Index undersökning kartläggs världens hotellpriser baserat på verkliga bokningssiffror från sajten Hotels.com. Och trenden från 2010 med sakta stigande priser fortsätter, visar granskningen.

ANNONS

BILDSPEL: Här bor du billigast och dyrast i världen ►

Under årets första sex månader steg priserna globalt med 2 procent, jämfört med samma period 2012, och har nu nått nivåerna från 2006.

Störst var ökningen i Sydamerika där priserna steg med 7 procent under det första halvåret. Även Nordamerika och Karibien gick starkt med 3 procents respektive 5 procents ökning. I Europa, Australien och Mellanöstern sjönk i stället priserna med 1 procent vardera, framgår i ett pressmeddelande.

”Det är ingen tvekan om att Europas hotellpriser är några av de som drabbats hårdast sedan finanskrisen 2008 och 2009”, säger David Roche, vd för Hotels.com, i en kommentar.

ANNONS
ANNONS

Största förloraren i år är dock Asien vars hotellpriser sjunker med 2 procent. Det är också här man kan hitta det absolut billigaste hotellen i världen, skriver Dagens Industri som tagit del av Hotel Price Index lista över billigaste och dyraste hotell.