Här är guiden till den bästa grillen – för dig.

Det finns en uppsjö av olika sorters grillar. För den som bara ska ha picknick lämpar sig en bärbar minigrill. Kolla vikten bara, så att grillen inte är för tung att kånka runt på, tipsar Expressen.

Klotgrill passar alla, dessutom är den både prisvärdig och klassisk. För dig som har balkong är rådet att ha en klotgrill som inte är alltför stor i stället för en maffig gasolgrill, som för övrigt kostar mer pengar.

Behöver du en stor grillyta rekommenderar tidningen att skaffa en grilltunna. ”Förutom den uppenbara fördelen att man kan grilla till många gäster samma gång har de vanligtvis användbara avställningsytor där det finns plats för redskap och tillbehör.”

Elgrillen, som är snabb, har en positiv miljöaspekt medan keramikgrillen visserligen är tung men lättare att reglera värmen med än på en kolgrill.

Med rökgrillen, som är en annan variant,  kan du röka allt från kött och fisk till ost.

ANNONS
ANNONS

Sedan finns förstås engångsgrillen för människor som inte direkt är några grillfantaster.

”Är du typen som bara grillar korv någon enstaka gång på sommaren? Då räcker det förmodligen med en engångsgrill. Men se till att metalldelarna hamnar i rätt återvinning så att aluminiumskalet kan återanvändas”, framgår det i artikeln.