963 turister från Storbritannien insjuknande i matförgiftning på lyxhotellet Bahia Principe hotel i San Juan i Dominikanska republiken – som tar emot många gäster som firar smekmånader och födelsedagar, skriver Aftonbladet på nätet och hänvisar till brittiska Daily Mail.

ANNONS

De drabbade har stämt hotellet och researrangören och dessa har nu tvingats punga ut med över 5,5 miljoner pund, alltså 55 miljoner kronor, till de matförgiftade turisterna, framgår det.

För Daily Mail har hotellgäster vittnat om vidriga förhållanden på hotellet som exempelvis kackerlackor, flugor på maten, stank av avlopp och urin och möss och hundar som springer i restaurangområdet, skriver aftonbladet.se.

”Den långa historiken av sjuka gäster på hotellet är deprimerande läsning. Det har funnits problem på hotellet till och från i tio år fram till utbrottet 2007”, säger dock Clive Garner på advokatbyrån Irwin Mitchell, som företräder de matförgiftade britterna i rättsprocessen mot resebolagen, skriver aftonbladet.se och refererar till Daily Mail.

Fritidsresor gör reklam för hotellet, skriver AB, men för Dagens PS betonar informatören Marie Malmros att bolaget inte har något som helst att göra med den här händelsen och att Fritidsresor endast har verksamhet på hotellet på vintern.

ANNONS
ANNONS

HÅLL DIG À JOUR MED VÅRA GRATIS NYHETSBREV. DAGENS PS TJÄNST GER DIG DET BÄSTA FRÅN SVENSKA OCH INTERNATIONELLA MEDIER – ALLT SAMLAT PÅ ETT STÄLLE. KLICKA HÄR!