Resetidningen Vagabond presenterar en diger lista på oumbärliga upplevelser i Storbritanniens huvudstad.

ANNONS

Till att börja med får du inte låta bli att avnjuta ”nationalrätten” fish and chips, som varit ett stående inslag i den brittiska matkulturen sedan krigsslutet 1945.

En båttur med kanalbåten Jason – med 100-åriga anor – är ett annat tips under besöket i världsmetropolen, liksom att passa på att äta en söndagsstek på puben The Old Red Cow, skriver Vagabond.

Souvenirer skaffar du på Museum of London, där ”hittar du det som är värt att plocka med sig hem”, heter det vidare i artikeln.

Ytterligare ett äventyr utlovas på The Fox and Anchor, som har en bar och är ett bed & breakfast-place med ”sex stycken stilfullt inredda rum med badkar, öppen spis och tunga sammetsgardiner. Adressen är 115 Charterhouse street och till frukost serveras, berättar Vagabond, så klart ägg, bacon och rikligt med olika varianter av korv.

På museet Tate Modern kan barnen roa sig med att bland annat klättra i skulpturer och jogga kan du själv göra längs Themsens strand på promenadstråket North Bank, tipsar tidningen.

Gillar du burlesque är rådet att besöka Volupté på Norwich street.

ANNONS
ANNONS

Loppisfantaster får rådet att göra nedslag på Battersea Bootsale på Battersea Park Road och champagneälskare rekommenderas att titta in till St Pancras tågstation, passa på att njuta av bubblet och ”en härlig meny med gott från havet, landet och mejeriet”, skriver Vagabond, som har samlat ihop ”50 saker du inte får missa i London”.

Få största och hetaste nyheterna direkt till din inkorg – helt gratis! Anmäl dig i rutan nedan.