Expressens Allt om resor berättar om de senaste i raden av tragiska händelser i samband med selfies. En belgisk kvinna på besök i öknen utanför staden San Pedro de Atacama i regionen Antofagasta i norra Chile föll olyckligt baklänges ner i en kokande gejser när hon i torsdags skulle ta en bild på sig själv. Kvinnan vårdas nu för livshotande brännskador på sjukhus.

I Alice Springs, en ökenstad i Australien, förolyckades en 23-årig brittiska när hon störtade 15 meter ner från en utsiktsplats. Utredning pågår om hur det kunde ske, uppger Expressen, som konstaterar att även norska klippan Trolltunga skördar dödsoffer.

En 24-årig australisk turist föll ner från den 700 meter höga klippan och dog så sent som förra månaden, enligt artikeln, där det framgår att turisterna flockas för att ta selfies och att turisterna också ökat från blygsamma 500 personer 2009 till 40.000 i fjol.

Ytterligare en annan farlig klippa, Cabo da Roca i Portugal, kostade ett kärlekspar livet i augusti förra året, de var diplomater från Polen och skulle ta selfies från klippan tillsammans med sina barn, skriver Expressen.

I Ryssland varnar myndigheterna turister från att ta selfies efter flera dödsfall och i nationalparken Grand Canyon, USA, uppskattas 770 människor ha dött, varav de flesta i samband med fall.

Här är fler högriskområden för selfiebenägna turister:

ANNONS
ANNONS

LÄS ARTIKELN:”Vackra resmålen som kan kosta dig livet” » (Expressen)