Gymmar du utan att se något resultat? Här är förklaringen.

ANNONS

Tidningen Sporthälsa reder ut varför inte gymträningen biter – trots att du kanske kämpar så att svetten lackar, eller inte.

1. Du sover för dåligt – under djupsömnen reparerar du och bygger upp muskler.

2. Du tränar fel och utmanar inte kroppen tillräckligt. Att köra samma pass i oändlighet fungerar illa – det är dags att höja ribban och testa nya övningar.

3. Du tränar inte tillräckligt hårt – musklerna ska bli trötta när du gymmar, annars växer inte muskelmassan.

4. Du saknar en plan – se till att träna målmedvetet och irra inte omkring bland maskiner och vikter; ta hjälp av en instruktör, är rådet om du känner dig villrådig.

5. Du äter fel – tipset är att stoppa i dig rikligt med proteiner och kolhydrater; att satsa på näringsrik kost. Och glöm inte att dricka mycket vatten. Sammantaget ger det här den energi som krävs för att du ska orka bli stor och stark.

6. Du stressar för mycket – det rubbar kortisolhalten. ”Förhöjda nivåer av kortisol försämrar ämnesomsättningen och fettförbränningen, samtidigt som det motverkar muskeluppbyggnad och kroppens återhämtning”, skriver Sporthälsa.

ANNONS
ANNONS

7. Du snackar för mycket – visst är det bra att vara social, men kanske inte för social när du tränar. Fokusera på det du ska i stället.

8. Du tränar inte regelbundet – här krävs det disciplin och tålamod. Ja, du fattar.

Källa: Sporthälsa.se