”Det är mycket glädjande att nu även Danmark och Grekland valt att gradera sina hotell i enlighet med Hotelstarsunions system. Ett gemensamt europeiskt klassificeringssystem är bra för konsumenten som får en bättre möjlighet att jämföra hotellens erbjudanden”, säger Rikard Bergsten, vd för Svensk Klassificering.

ANNONS

Hotelstars Union har tagit fram ett gemensamt stjärnmärkningssystem som klassificerar hotellen. Den gemensamma stjärnmärkningen ska fungera som en vägledning för konsumenterna när de väljer hotell. Ett fyrstjärnigt hotell ska ha samma standard oavsett om det ligger i Flen, Berlin, Köpenhamn eller på Kreta.

För närvarande är 15 länder samt Åländska öarna medlemmar i Hotelstarsunion. Viktiga turistländer som Frankrike, Italien, Spanien och Norge har nyligen anmält att de också är intresserade av att bli medlemmar.

”Grekland och Danmarks medlemskap visar på vilken bredd vi har bland våra medlemsländer. Detta uppmuntrar fler länder att ansluta sig. Visionen om en gemensam klassificeringsstandard för Europas hotell lever i allra högsta grad”, säger Rikard Bergsten.

ANNONS
ANNONS

HÅLL DIG À JOUR MED VÅRA GRATIS NYHETSBREV. DAGENS PS TJÄNST GER DIG DET BÄSTA FRÅN SVENSKA OCH INTERNATIONELLA MEDIER – ALLT SAMLAT PÅ ETT STÄLLE. KLICKA HÄR!