Dagens PS

Hon är företagens talangscout

Rebecca Byron Lohk
Rebecca Byron Lohk
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 11 nov. 2021Publicerad: 23 maj 2017

Vem är du?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Jag frågade mina vänner detta och fick till svar: lite svensk och lite brittisk, kvalitéts-junkie, nyfiken, engagerad och uthållig samt vill gå i mål så snyggt jag bara kan. Sötsugen sa de med. Jag kan nästan alla caféer i innerstan och jag tycker att baka är en bra avstressningsform, så jag får nog instämma.”

“Jag har alltid haft en genuin nyfikenhet för både personer och företag och är riktigt tacksam att få möjligheten att djupdyka i deras kunskaper. Jag får väldigt mycket inspiration och ny kunskap genom att få lära känna så många organisationer och träffa så många människor one-to-one i intervjuer. Dopamintörstande stämmer nog in på mig med. Jag gillar utmaningar i både långt och kort format, både privat och i jobbsammanhang. Privat är jag en jobbig vinnarskalle i stort som smått, trots att jag sällan vinner. Det lade mina barn till när jag läste upp detta.”

Berätta om företaget

“reLean är en helhetsleverantör inom Operations och kan därav på ett djupt och ärligt sätt agera bollplank för den kompentensanskaffningsmetod (rekrytering, konsulting eller utbildning) som våra kunder är i behov av. Vi står på tre affärs ben; management konsulting, executive search & interim samt utbildning.”

”Bolaget är grundat av personer med gedigen bakgrund inom operations, både från top-tier-consulting som Amrop International och McKinsey Operations samt från ledande positioner inom Toyota, Scania, Klarna och Coop. Det som gifter ihop oss är kärleken till och förståelsen för förändringsledning inom operations, vilket stärker oss som företag. Vi står på tre affärsben management consulting, executive search samt utbildning.
Vår management consulting fokuserar på att hjälpa bolag att växa genom långsiktigt förbättringsarbete genom exempelvis reshoring eller digitaliseringstransformationer.”

”När våra kunder har ett behov att stärkas upp kan vi snabbt, genom att ha tre glasögon på oss, se om de 1) har rätt kompetens 2) har rätt kompetens men behöver stöd i form av utbildning 3) är mogna att genomföra, och har förutsättningar för, en transformationsresa med stor påverkan på resultatet och tillväxten.  Vi brinner för att det långsiktigt ska bli riktigt bra för våra kunder och kan vara en helhetsleverantör inom förändringsledning. Här är vi, med vår track-record, helt unika på marknaden. ”

Vad blir nästa steg?

”Nästa steg är att kontinuerligt själva ligga i ständig förändring, vi måste alltid fortsätta vara en startup i vårt tänk. Som startup vet man aldrig helt vart man går härnäst. Men det vi vet är att vi växer både nationellt och internationellt och har hittat ett nischkoncept vi starkt tror på och ständigt förbättrar.”

ANNONS

Bästa entreprenörstips?

”Omge dig med riktigt vassa medgrundare som du delar värderingar med. Tumma aldrig på att anställa personer som både matchar er värdegrund och har den kompetens som matchar affärsplanen. Omge dig även med kunder och nätverk som dagligen utmanar dig att utvecklas. Sist, men inte minst, ha ett meningsfullt syfte med vad du gör – det kommer att bygga hela företagets anda.”

Värsta fallgropen som företagare?

Att tro att man är klar och att det är ett lopp som har en mållinje. Som entreprenör konditionstränar man hela tiden. Det blir många intervaller och för varje gång blir man lite bättre. Men aldrig klar. Det är ett ultralopp utan mållinje. Släpp därför aldrig gaspedalen. Detta i kombination med att inte heller tappa sin kompass, det vill säga sin vision och värderingar.”

Var ser du dig själv/företaget om fem år?

Då har vi hjälpt flertalet företag att blomstra i en kontinuerligt snabb, föränderlig marknad och själva finnas i flera länder och ha ett 30-tal anställda.”

Vem borde bli nästa ”Veckans entreprenör” – och varför?

Jag vill hylla så många vassa entreprenörer… men måste jag välja blir det nog en annan entreprenör som vågade sig in på en ny marknad och som nog öppnat upp för många andra entreprenörer inom densamma: Lesley Pennington som grundande Bemz, som uppdaterar Ikeasoffan när man slitit ut tyget på den gamla och ger ägaren möjlighet att klä om den efter sin egna personliga stil. Jag tror på att arbeta nischat, och inte minst hållbart, för att bli riktigt bra på något.  Så uppfattar jag Bemz.”

ANNONS

Namn: Rebecca Byron Lohk
Yrke: Medgrundare och partner på reLean Sweden AB.
Ålder: 44
Bor: Stockholm.
Civilstånd: Gift och 3 barn.
Gör helst (fritid): ”Ibland rinner jobb och fritid ihop. Men jag tycker om att träna och att skriva och läsa. Också att umgås och resa med min familj och våra vänner.”
Det vet ingen om mig: ”Jag är mellan körkort, utan att ha blivit av med körkortet. Så kan det gå när man glömmer att man kör bil och inte begär att få sitt utländska körkort inbytt i tid mot ett svenskt. Men jag gillar inte heller att köra bil, därav en stor kärlek till att bo i stan och kunna gå eller åka kommunalt till vardags.”

Följ Rebecca Byron Lohk och reLean på:

reLean.se

LÄS OM TIDIGARE ”VECKANS ENTREPRENÖR”:

Han hjälper företagare att hitta den rätta  >

Deras teknik ska revolutionera vården  >

”Han blev så exalterad att han sa upp sig”  >

Hoppade av toppjobb – blev skönhetsdrottning  >

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Egen rådgivning för egenföretagare

Egen rådgivning för egenföretagare. För dig som är egenföretagare ser vardagen och arbetslivet lite annorlunda ut jämfört med en anställd. Därför har Unionen Egenföretagare en speciell medlemslinje för egenföretagare.

Kontakta Unionen
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS