Det brittiska elbolaget SSE Energy Services ber om ursäkt efter att de föreslagit att kunder kan hålla värmen i vinter genom att äta ingefära eller ha en tävling med rockringar. 

ANNONS

Företaget, som är en del av Ovo Group, la ut en guide på sin hemsida för att hålla sig varm utan att behöva dra upp värmen i vinter. Detta samtidigt som hushållen i Storbritannien väntas få en ökning i energikostnaderna på hela 218 miljarder kronor i april efter en rejäl prisökning på gas.

”Vi är generade”

SSE Energy Services har nu tagit ner guiden, och menar att den var ”dåligt bedömd och ohjälpsam”, rapporterar Bloomberg.

”Vi är generade och ber uppriktigt om ursäkt”, säger företaget via email enligt tidningen.

”Vi förstår hur svår situationen kommer att vara för många av våra kunder i år.”

Ingefära, potatis, tröja och strumpor

Företaget föreslog att äta ingefära och ha tävling med rockringar som åtgärder. Andra förslag var att sätta på sig en tröja och strumpor av merino-ull, städa huset för att hålla värmen, krama ett husdjur, och äta mat som potatis, gröt och linser som stimulerar matsmältning för att värma upp kroppen.

Andra rekommendationer var olika sätt att använda värme mer effektivt, som att installera mer isolering, stänga dörrar till rum som inte används så ofta eller använda en smart termostat för att bättre reglera energiförbrukningen.

Även om dessa rekommendationer mycket väl kan spara in några pund åt britterna så ses rekommendationerna som mycket upprörande i Storbritannien där många kämpar för att ha råd med de skenande energikostnaderna.

ANNONS
ANNONS

”Jag är inte säker på vem som godkände en marknadsföringskampanj som säger åt folk att bära en tröja och äta gröt istället för att slå på värmen om de inte har råd”, twittrar Labour-politikern Darren Jones, som också är ordförande i House of Commons Business, Energy and Industrial Strategy Committee.

Läs även: Bibliska plågor för britterna: ”Hårda tider väntar” [Dagens PS]