Här är en lista på fem extravaganta resor för hela familjen och som inte tär alltför mycket på plånboken.

Resesajten Secret Escapes har tagit fram guiden.

1. Upplev sagoland och vattenland precis utanför dörren
Hotell Fantasia Bahia Principe på Teneriffa ger hotellgästerna möjlighet att öppna dörren på morgonen och kliva rakt ut i ett fantasiland och en fullfjädrad nöjespark.

2. Bo i en strandvilla på privat paradisö
Heritance Aarah i Maldiverna kan familjen njuta av all-inclusive i en 93 kvadratmeter stor ocean-villa som ligger ovanför vattenytan med tillhörande bekvämligheter,däribland pool och terass.

ANNONS
ANNONS

3. Brittiskt safariäventyr
England är kanske inte det första du tänker på när det gäller safari, men i Port Lympne Wild Animal Park i England är det faktiskt fullt möjligt att få uppleva ett tvättäkta safariäventyr. Här kan hela familjen antingen bo på hotell eller tälta i en enorm vildmarkspark mitt bland fritt strövande giraffer, elefanter och andra afrikanska djur. Även utflykter arrangeras.

4. Bo i en stad i miniatyrformat
Ta med familjen till Kanarieöarnas största hotellanläggning, Origo Mare, som både har egen stormarknad, skönhetssalong, bageri, vattenpark, tennisbana, basketplan, klättervägg och lekområde. Till de minst sagt rymliga hotellrummen hör även ett eget poolområde, privat trädgård och mycket annat. En hel stad i miniatyrformat.

5. Semestra under ytan på Atlantis
Hotell Atlantis The Palm i Dubai kan hela familjen utforska allt som har med havets skatter att göra. Bland annat rymmer hotellområdet både en delfinpark, en vattenpark, en akvariumpark, ett dykcenter och en vattensportanläggning.